Rýžová nádivka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová nádivka se slaninou
Rýžová nádivka se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13050 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Anglická slanina |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
23,3 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
55,2 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
62,5 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 309,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cibule, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová nádivka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Dušenou rýži promícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na kousky, rozpuštěným máslem, jemně pokrájenou cibulí, kostičkami opečené slaniny, vínem a nasekanou petrželkou. Nádivku podle chuti osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. |
2 | Rýžovou nádivku použijeme k naplnění drůbeže nebo ji ve vymaštěném pekáčku ve středně vyhřáté troubě upečeme a podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Anglickou slaninu můžeme nahradit uzeným masem.