Rozinkové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkové bochánky
Rozinkové bochánky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13057 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
396 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr skořicový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
80 g | Hrozinky |
4 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
35 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 86,2mg |
Draslík | 264,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinkové bochánky postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, přimícháme prochladlé rozpuštěné máslo a vanilkový cukr (nebo esenci). Střídavě vmícháváme mouku s práškem do pečiva, sůl a mléko. Nakonec do těsta přimícháme nakrájené rozinky. |
2 | Kopečky z těsta klademe na vymazaný plech pomocí lžíce dále od sebe. Posypeme je skořicovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.