Skopová plec s kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s kapustou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13121 |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
4 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
150 g | Rýže loupaná |
500 g | Skopová plec |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 47,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 310,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Kapusta hlávková, Majoránka, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s kapustou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky. |
2 | Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky. |
3 | Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem. |
4 | Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme. |