Recept

Studená třešňová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13174

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Jablka
300 g Kompot třešňový
4 ks Kostkový led
2 polévková lžíce Likér třešňový
15 g Solamyl
3 dl Voda pitná
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
11% Sacharidy 40 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
1% Bílkoviny 1 g

Studená třešňová polévka postup přípravy receptu:

1

Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.

2

Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.

3

Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.

Poznámka

Podáváme v horkých letních dnech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept