Kuřecí nudličky s pórkem na bazalce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nudličky s pórkem na bazalce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Kečup |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
400 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 649,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 195,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nudličky s pórkem na bazalce postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a na pánvi s rozehřátým olejem opékáme za stálého míchání asi 5 minut. |
2 | Přidáme mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a uvedeme do varu. Dále přidáme omytý pórek nakrájený na nudličky a dusíme asi 4 minuty. Nakonec vmícháme kečup, lístky bazalky a vše jen krátce podusíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborami.
Recept je snadný a rychlý jak na přípravu, tak i pro samotné vaření. Doporučila bych možná k podáváni ještě i rýži. Mám odzkoušeno u podobného receptu, že rýže k těmto pokrmům s kečupem skvěle chutná. My podávali dle doporučení vařený brambor. Recept chutnal a můžeme doporučit.