Ořechové suchary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové suchary
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13282 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
110 g | Cukr hroznový (glukóza) |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka polohrubá |
70 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 71,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové suchary postup přípravy receptu:
1 | Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj hroznový cukr. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy a mouku. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. |
3 | Vychlazený bochník krájíme na tenké plátky a sušíme při nejnižší teplotě v troubě (cca při 50°C). |
4 | Suchary uchováváme v dobře uzavřené dóze. |