Recept

Kuřecí stehna po maďarsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13327

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Kuřecí stehna
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 804kJ
1% Sacharidy 5 g
37% Tuky 28 g
18% Sodík 358 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kuřecí stehna po maďarsku postup přípravy receptu:

1

Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka.

2

K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě).

3

Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna.

4

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept