Kuřecí stehna po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna po maďarsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 604,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka. |
2 | K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě). |
3 | Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna. |
4 | Podáváme s rýží nebo s těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.