Hovězí maso v kořeněné směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v kořeněné směsi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
500 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 75,2mg |
Draslík | 85,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 361,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Okurky nakládané, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v kořeněné směsi postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na hranolky a smažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Zaprášíme moukou, přisypeme mletou papriku, znovu osmahneme a podlijeme trochou vody. Osolíme a dusíme do poloměkka. |
2 | Potom k masu přidáme kečup, nadrobno pokrájené feferonky, pepř, dusíme do měkka. |
3 | Do hotového pokrmu vmícháme na kostičky rozkrájenou okurku a jemně krájenou cibuli, ještě 5 minut podusíme. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.