Hovězí steaky s bramborovou čepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky s bramborovou čepicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
200 ml | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 977,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky s bramborovou čepicí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme z pánve, ještě mírně osolíme a potřeme slabě hořčicí. |
2 | Oloupané brambory nastrouháme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přimícháme vejce, sýr, strouhanku, sůl a pepř. |
3 | Maso vložíme do pekáče, překryjeme bramborovou směsí a zapékáme v troubě při 180 stupních Celsia asi 15 minut. |
4 | Maso i s bramborami rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme zvolit jakoukoli ostrou omáčku.