Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13485

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
8 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
600 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
6 ks Pepř černý celý
250 g Platýz - filety
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 817kJ
19% Sacharidy 68 g
496% Tuky 372 g
15% Sodík 299 mg
51% Bílkoviny 29 g

Platýz na šampaňském postup přípravy receptu:

1

Filety z platýze omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli uležet.

2

Oloupanou cibuli jemně nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme filety, pepř, bobkový list, vše zalijeme sektem. Zvolna dusíme pod poklicí asi 12 minut do měkka.

3

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme k varu zbylý tuk s 1/8l osolené vody, přidáme zeleninu a dusíme 10 minut.

4

Filety vyjmeme z marinády, odstraníme tmavou kůži, položíme na plochou mísu.

5

Z marinády odebereme koření, vlijeme žloutky a ve vodní lázni směs ušleháme do pěny. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem, nakonec vmícháme smetanu.

6

Na míse upravíme filety se zeleninou a trochou omáčky. Větší část omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept