Poctivá květáková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Poctivá květáková polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1352 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 400,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 258,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Poctivá květáková polévka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si jíšku, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku, zalijeme studenou vodou a mícháme. |
2 | Přidáme masox, zelenou petrželku, nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na růžičky. |
3 | Vaříme, občas promícháme. |
4 | Poté slijeme plechovku hrášku a přidáme do polévky. |
5 | Rozšleháme vejce a nalijeme je do polévky. |
6 | Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. |