Kuře Singapur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Singapur
Kuře Singapur
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
30 g | Hrozinky |
200 g | Jablka |
1 špetka | Kari koření |
200 g | Kompot ananasový |
1000 g | Kuře |
130 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Rýže dušená |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 246,5mg |
Draslík | 677,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 385,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Jablka, Kari koření, Kompot ananasový, Kuře, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Singapur postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné kuře naplníme dušenou rýží, upevníme jehlami. Vložíme na pekáč s máslem a pečeme v troubě pod pokličkou. |
2 | Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením, smetanou a trochou vývaru. Necháme přejít varem a přecedíme. Do omáčky nakonec přidáme spařené rozinky. |
3 | Kuře upravíme na mísu, obložíme plátky jablek a ananasu, podušenými na másle. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.