Květák se sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák se sýrovým krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13547 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko sójové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 plátek | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 802,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Květák, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko sójové, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák se sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme na kousky rozdělený sýr, promícháme a zředíme mlékem. Za stálého míchání vaříme do hladka. Krém ochutíme bujónem, špetkou květu a solí. |
2 | Omytý květák uvaříme v osolené vodě do měkka, rozdělíme na růžičky a vložíme do sýrového krému. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.