Citronová šlehačka s ostružinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová šlehačka s ostružinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13604 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 ks | Citrony |
40 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
1 ks | Hřebíček |
500 g | Ostružiny |
1 ks | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Skořice celá |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
500 ml | Víno červené |
10 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 488,8mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Ostružiny, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Víno červené, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová šlehačka s ostružinami postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do vody, za častého míchání rozpustíme. |
2 | Smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do šlehačky, naplníme do vypláchnutých pudinkových formiček a dáme na 4 hodiny chladit. |
3 | Víno, pomerančovou šťávu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr povaříme 10 minut, přecedíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme omyté ostružiny a necháme vychladnout. |
4 | Šlehačku vyklopíme z formiček a podáváme s ostružinami ve víně. Každou porci ozdobíme snítkou máty a pomerančovou kůrou. |
Poznámka
Servírujeme studené.