Jednoduchý recept

Rajčatová šlehačka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rajčatová šlehačka 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9985

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
4 ks Rajčata
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 715kJ
8% Sacharidy 28 g
113% Tuky 85 g
13% Sodík 250 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rajčatová šlehačka postup přípravy receptu:

1

Rajčata krátce spaříme, oloupeme a po rozkrojení odstraníme semena a šťávu. Dužinu jemně nakrájíme.

2

Smetanu ušleháme, mírně osladíme, osolíme a vmícháme do ní připravená rajčata. Podle potřeby okyselíme citronovou šťávou.

3

Podáváme k rostbífu nebo k šunce.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Rajčatová šlehačka
Tato šlehačka je vhodná na zdobení předkrmů. My jsme ji použili k vynikající slanině. Jen to nepřežeňte s citronovou šťávou. Hned napoprvé jsem měla šlehačku moc kyselou a nebylo to ono. Podruhé jsem si už dala pozor.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept