Jablečný závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1362 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
500 g | Listové těsto |
1 hrst | Ořechy vlašské |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 188,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 90,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný závin postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme těsto, rozdrtíme piškoty a nasypeme na rozválený plát těsta. |
2 | Poklademe jablky, které jsme oloupali a nastrouhali, přidáme rozinky, posypeme cukrem, skořicí a nasekanými ořechy. |
3 | Zavineme, kraje přitiskneme k sobě, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v silněji vyhřáté troubě asi 25 minut. |
Dala jsem jen malinko více jablek a méně cukru. To ale záleží na každém . Spěchala jsem a zapomněla jsem přidat rozinky :-( Plechse závinem vkládám do více rozehřáté trouby a pak po zapečení teplotu trochu snížím. Stupně nenapíšu, mám plynovou troubu a čas pečení beru vždy jako orientační.Jinak palec nahoru.