Slávky na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na bílém víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Mike |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
Ocenění: | |
ID receptu: | 13621 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Mušle slávky |
0,3 dl | Olej olivový extra panenský |
50 g | Petržel - nať |
15 g | Sůl mořská |
0,4 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, posléze přidáme nakrájený česnek. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme svazek petrželky, bobkový list a osolíme. |
3 | V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. |