Jablečná polévka s krutonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná polévka s krutonky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13636 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
250 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurka salátová |
100 g | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Vývar z hovězích kostí |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 33,7mg |
Draslík | 944,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Jablka, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pažitka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná polévka s krutonky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme sádlo, opečeme na něm slaninu nakrájenou na kostičky, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěné, na kostičky pokrájené papriky, okurku a jablka rozkrájená na hranolky. Podusíme 2 - 3 minuty, přisypeme mletou papriku, ještě krátce dusíme. Přilijeme vývar a vaříme 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme. |
2 | Chléb zbavený kůrky krájíme na kostičky a opečeme v pánvi na másle do zlatova. Kostičky vyjmeme a osolíme. |
3 | Do smetany vmícháme sůl a pepř. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme kopečkem smetany. Posypeme krutonky a nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.