Recept

Jablečná polévka s krutonky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13636

Ingredience

100 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
250 g Jablka
20 g Máslo čerstvé
100 g Okurka salátová
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
100 g Paprika červená
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 ml Vývar z hovězích kostí
100 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 358kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 20 g
50% Sodík 997 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jablečná polévka s krutonky postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme sádlo, opečeme na něm slaninu nakrájenou na kostičky, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěné, na kostičky pokrájené papriky, okurku a jablka rozkrájená na hranolky. Podusíme 2 - 3 minuty, přisypeme mletou papriku, ještě krátce dusíme. Přilijeme vývar a vaříme 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.

2

Chléb zbavený kůrky krájíme na kostičky a opečeme v pánvi na másle do zlatova. Kostičky vyjmeme a osolíme.

3

Do smetany vmícháme sůl a pepř. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme kopečkem smetany. Posypeme krutonky a nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept