Nákyp z jáhel a pohanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z jáhel a pohanky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1364 |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
200 g | Jáhly - loupané proso |
80 g | Máslo čerstvé |
1,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Pohanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 247g |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Olej stolní, Pohanka, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z jáhel a pohanky postup přípravy receptu:
1 | Pohanku a jáhly dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou. |
2 | Do vymazaného pekáče nasypeme pohanku a jáhly. |
3 | V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs. Poklademe namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla, které jsme namočili ve vodě. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. |
5 | Posypeme skořicovým cukrem. |