Krém zabaione s mandlovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém zabaione s mandlovým likérem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13686 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
220 g | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
250 g | Mandle mleté |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Tresť mandlová |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 607,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 15,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mandle mleté, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém zabaione s mandlovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru. |
2 | Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech stříkáme malé kopečky. Poprášíme je zbylým cukrem, pečeme asi 30 minut při 200 stupních Celsia. |
3 | Žloutky s cukrem utřeme do krému, přilime víno a přidáme citronovou kůru. Šleháme v horké vodní lázni. Krém ochutíme citronovou šťávou a skořicí. |
4 | Na talířky upravíme upečené kopečky, přelijeme je krémem a amarettem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.