Květák na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák na paprice
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1386 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
220 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 637,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 176,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Květák, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák na paprice postup přípravy receptu:
1 | Necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibulku na másle, přidáme papriku a orestujeme. |
2 | Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kousky. |
3 | Osolíme a dusíme doměkka. |
4 | Moukou rozmíchanou v mléce zahustíme omáčku, přidáme smetanu a dochutíme. |