Špagety s hrachovými lusky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s hrachovými lusky a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13944 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Čedar |
1 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 42,2mg |
Draslík | 747,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Oříšky piniové, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s hrachovými lusky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté hrachové lusky (můžeme použít i mražené) povaříme v osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozšleháme zakysanou smetanu, vývar a nastrouhaný sýr. Uvedeme do varu a za častého míchání svaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme povařené lusky a krátce prohřejeme. |
3 | Na teflonové pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a část jich rozdrtíme. |
4 | Špagety s omáčkou upravíme na talíře a posypeme piniovými oříšky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.