Okurky zapečené s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky zapečené s masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13965 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 279,6mg |
Draslík | 278,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky zapečené s masem postup přípravy receptu:
1 | Na hrubo nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na malé koustky pokrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek a dusíme bez podlévání. |
2 | Omytou okurku zbavíme semen, rozkrájíme na kostky, osolíme, zaprášíme trochou hladké mouky a přidáme k masu. |
3 | Vše společně dusíme téměř do měkka. Poté přilijeme osolené mléko s vejci ušlehanými do pěny a zapečeme do červena. |
Poznámka
Servírujeme teplé.