Lilkové řízky s tvarohovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové řízky s tvarohovým dipem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14000 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 ks | Lilek |
80 g | Majonéza |
200 g | Mandle plátky |
125 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr Parmezán |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 183,9mg |
Draslík | 459,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 437,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Lilek, Majonéza, Sýr Parmezán, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové řízky s tvarohovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Osolíme je po obou stranách a necháme sůl působit asi 20 minut. |
2 | Tvaroh smícháme s majonézou, prolisovaným česnekem, mlékem a nasekanými bylinkami. Podle chuti osolíme. |
3 | Mandle smícháme s nastrouhaným sýrem. Plátky lilků opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a směsi mandlí a sýru. Řízky smažíme na másle po každé straně 4 minuty dozlatova. |
4 | Podáváme s tvarohovým dipem a plátky citronu. |