Papriková polévka s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková polévka s rukolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14101 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rukola |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 29,8mg |
Draslík | 419,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rukola, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková polévka s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Vše opečeme v hrnci na rozpáleném oleji, poprášíme paprikou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni povaříme asi 5 minut. |
2 | Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Nakonec do polévky přidáme omytou nasekanou rukolu. |
3 | Při podávání každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany. |