Recept

Palačinky s provensálským ragú

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14102

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Maso mleté - mix
250 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 243kJ
9% Sacharidy 33 g
84% Tuky 63 g
19% Sodík 386 mg
35% Bílkoviny 20 g

Palačinky s provensálským ragú postup přípravy receptu:

1

Rozpuštěné, prochladlé máslo promícháme s moukou, mlékem, vejci a špetkou soli. Vzniklé hladké těstíčko necháme asi 30 minut sát.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a zprudka je opečeme. Vmícháme rajčata i s nálevem a podusíme pod pokličkou asi 20 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami. Necháme na teplém místě.

3

Na rozehřátém oleji postupně usmažíme z těstíčka 4 palačinky. Upravíme je na talíře, poklademe mletým masem a složíme do trojúhelníků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept