Švestkové řezy v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové řezy v listovém těstě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14172 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Listové těsto |
40 g | Mandle plátky |
3 kávová lžička | Marmeláda meruňková |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
500 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 65,9mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mandle plátky, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové řezy v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme na plát. Část těsta odkrojíme a necháme stranou, zbylé nakrájíme na 6 čtverců. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vejcem, vnitřky slabě namažeme jablečnou nebo meruňkovou marmeládou. Z odloženého těsta vyválíme tenké válečky, zatočíme je do vrtule, položíme na okraje čtverců a přimáčkneme, aby vznikl okraj. |
2 | Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je do čtverců, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mandlovými plátky. Osladíme cukrem smíchaným se skořicí. |
3 | Řezy pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut dozlatova. |