Jednoduchý recept

Broskvový krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14186

Ingredience

0,5 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 g Jogurt bílý
850 ml Kompot broskvový
1 ks Máta
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Čokoláda hořká
6 plátek Želatina
100 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
18% Sacharidy 65 g
26% Tuky 20 g
2% Sodík 49 mg
14% Bílkoviny 8 g

Broskvový krém postup přípravy receptu:

1

Broskve i s nálevem rozmixujeme na kaši, vložíme do mísy. Přidáme jogurt, žervé, citronovou šťávu i kůru, cukr a vanilkový cukr, vše promícháme.

2

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme. Za stálého míchání ji tenkým pramínkem zapracujeme do krému. Krém uložíme do chladničky, dokud nezačne želírovat.

3

Smetanu do tuha ušleháme a vmícháme do tuhnoucího krému. Krém rozdělíme do 4 skleněných pohárů, chladíme asi 60 minut.

4

Před podáváním dezert ozdobíme hoblinkami čokolády a lístky máty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept