Kuřecí prsíčka se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cuketa |
50 g | Dýňová semínka |
1 špetka | Kmín celý |
4 ks | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 140,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Dýňová semínka, Kmín celý, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku a omytou, nahrubo nastrouhanou cuketu podusíme na 2 lžících bylinkového másla. |
2 | Vroucí drůbeží vývar umixujeme s dýňovými semínky, nalijeme do hrnce a spolu se zakysanou smetanou asi 10 minut povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a okmínujeme. |
3 | Omytá, osušená kuřecí prsa grilujeme za stálého otáčení a potírání zbylým máslem asi 10 minut. |
4 | Hotová prsíčka vějířovitě nakrojíme a upravíme na talíře se zelenou omáčkou. |
5 | Podáváme s bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.