Jednoduchý recept

Kuřecí prsa v zázvorové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14227

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1 ks Feferony
600 g Kuřecí prsa
1 ks Meduňka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
0,3 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
19% Sodík 374 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuřecí prsa v zázvorové omáčce postup přípravy receptu:

1

Citrony omyjeme horkou vodou a kůru nastrouháme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, očištěnou feferonku a oloupanou cibuli najemno nasekáme.

2

Omyté kuřecí maso mírně opepříme a opečeme z každé strany asi 2 minuty na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

3

Ve výpeku zpěníme cibuli, přilijeme smetanu a za stálého míchání odpařujeme až do zhoustnutí. Přidáme kostičky citronu, feferonku a zázvor. Osolíme, opepříme, okořeníme tabascem a přisladíme. Vložíme kuřecí prsa a prohřejeme.

4

Maso s omáčkou upravíme na talíře, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a ozdobíme lístky meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept