Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Dýně |
1 kávová lžička | Kari koření |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej olivový jedlý |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 110,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,7mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Dýně, Kari koření, Krůtí prsa, Med včelí, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut. |
2 | Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem. |
3 | Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně. |
4 | Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.