Recept

Jehněčí špízy s jogurtem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14290

Ingredience

24 ks Bobkový list
2 ks Citrony
1000 g Jehněčí kotlety
400 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
4% Sacharidy 14 g
53% Tuky 40 g
15% Sodík 293 mg
89% Bílkoviny 50 g

Jehněčí špízy s jogurtem postup přípravy receptu:

1

1 citron vymačkáme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a vmícháme do jogurtu. Osolíme, opepříme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.

2

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Smícháme olej, ocet, zbylou citronovou šťávu, víno, oregano, sůl a pepř. Směsí pokapeme maso.

3

Bobkový list a špejle na špízy předem namočíme. Kostky masa a bobkové listy střídavě napichujeme na špejle. Špízy opékáme asi 10 minut na oleji, potom je 5 minut grilujeme v troubě pod grilem.

4

Zbylý citron omyjeme, nakrájíme na dílky a podáváme s jogurtovou omáčkou ke špízům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept