Recept

Masové knedlíčky se smetanou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14292

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Maso mleté - mix
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 898kJ
5% Sacharidy 17 g
81% Tuky 60 g
26% Sodík 513 mg
35% Bílkoviny 20 g

Masové knedlíčky se smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme strouhanku rozmíchanou s 5 lžícemi smetany a 3 lžícemi vody a přimícháme mleté maso, vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme, opepříme a ochutíme novým kořením.

2

Navlhčenýma rukama tvarujeme ze směsi malé kuličky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji dokřupava. Vyjmeme a udržujeme horké.

3

Do výpeku vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přilijeme zbylou smetanu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní masové kuličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept