Recept

Tresčí filé s estragonovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14393

Ingredience

0,5 l Bešamel
400 g Brambory
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Estragon
800 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 830kJ
7% Sacharidy 27 g
24% Tuky 18 g
33% Sodík 659 mg
78% Bílkoviny 44 g

Tresčí filé s estragonovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a opečeme na pánvi na rozehřátém másle.

2

Bešamel ohřejeme, vmícháme omytý, nasekaný estragon a krátce povaříme.

3

Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Filé opékáme v pánvi na rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.

4

Filé upravíme s omáčkou a bramborami na talíře a ozdobíme zbylým estragonem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept