Špagety se sardelovými řezy a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se sardelovými řezy a kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14511 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
50 g | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
850 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Sardelové řezy |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 797,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Kapary sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sardelové řezy, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se sardelovými řezy a kapary postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej, osmahneme na něm feferonku a oloupaný, nasekaný česnek. Přidáme posekané olivy, na nudličky nakrájené sardelové řezy, kapary a krátce opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata i s nálevem, vše dusíme bez pokličky za občasného zamíchání asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a krátce osmahneme na rozehřátém másle. |
3 | Špagety upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.