Recept

Chlazené citrónové suflé

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14522

Ingredience

Ozdoba
2 polévková lžíce Pistácie
140 ml Smetana 33% (šlehačka)
Chlazené citrónové suflé
2 ks Citrony
180 g Cukr krupice
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
10% Sacharidy 37 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 43 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chlazené citrónové suflé postup přípravy receptu:

1

Žloutky, citrónovou kůru a šťávu vyšleháme ve větší míse do zhoustnutí. Přisypeme cukr, mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a šleháme, až směs zhoustne a táhne se. Odstavíme a ještě několik minut šleháme.

2

Želatinu rozpustíme ve 3 - 4 lžících vody, nalijeme do směsi a promícháme. Mísu postavíme na studené místo, například na led a mícháme, než směs zhoustne.

3

Bílky ušleháme do pevného ale nijak suchého sněhu. Šlehačku také ušleháme a spolu se sněhem vmícháme do směsi. Kolem mísy na suflé připevníme dvojitý povoskovaný papír, aby přesahoval okraje asi o 7,5 cm.

4

Směs nalijeme do připravené mísy a zchladíme, aby želatina ztuhla. Před podáváním odstraníme papír a část šlehačky natřeme po stranách směsi. Oříšky nasekáme na jemno a opatrně vtlačíme do stran šlehačky. Zbytek nastříkáme do tvaru a horní část suflé ozdobíme hoblinkami citrónové kůry.

Poznámka

Servírujeme studené. Želatina se nesmí vařit, jinak ztuhne. Mísu neplníme víc jak 3 cm nad okraj, po ozdobení by se sesunula.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept