Grilovaná ryba s omáčkou romescu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná ryba s omáčkou romescu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka romescu z mletých mandlí a pálivých paprik | |
---|---|
0,5 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
180 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Grilovaná ryba s omáčkou romescu | |
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
900 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 987,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mandle, Ocet vinný, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Bobkový list, Citronová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná ryba s omáčkou romescu postup přípravy receptu:
1 | V hmoždíři rozmělníme česnek, kajenský pepř, sůl, mandle a rajčata. Dáme do mísy, přilijeme červený ocet a postupně přiléváme olej. Dobře rozmícháme, jakmile zapracujeme polovinu oleje, zbytek přilijeme, okořeníme a promícháme. |
2 | Rybu dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme bobkový list. Kůži potřeme olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Vložíme pod předehřátý gril a grilujeme asi 2–5 minut, z obou stran. Během grilování potíráme olejem a citrónovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s omáčkou, vařenými nebo smaženými bramborami, salátem a dílky citrónu. Můžeme použít např. pstruha, parmici, makrelu. Omáčku si můžeme připravit několik dní předem.