Česnečka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14598 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
250 g | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 264,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Toastový chléb (nebo bagetu) z předchozího dne nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm. |
2 | V pánvi rozpálíme olivový olej a kostičky chleba na něm dozlatova opečeme. Přidáme prolisovaný česnek a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme, přelijeme vývarem a necháme přejít varem. |
3 | Do polévky přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek, do kterých vždy rozklepneme jedno vejce tak, aby žloutek zůstal celý. Misky s polévkou zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě. Každou porci posypeme paprikou a nasekanou petrželkou. |