Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14687

Ingredience

12 ks Houby sušené
450 g Kuřecí prsa
280 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rýžový škrob
2 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 kávová lžička Víno bílé
280 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 767kJ
12% Sacharidy 43 g
72% Tuky 54 g
19% Sodík 388 mg
98% Bílkoviny 55 g

Kuřecí maso s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.

2

Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.

3

Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.

4

Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.

5

Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.

6

Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.

Poznámka

Houby můžeme použít i čerstvé. Pokrm můžeme dochutit ústřicovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept