Kuřecí maso s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
12 ks | Houby sušené |
450 g | Kuřecí prsa |
280 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rýžový škrob |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 kávová lžička | Víno bílé |
280 ml | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 22,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýžový škrob, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň. |
3 | Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku. |
4 | Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu. |
5 | Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá. |
6 | Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží. |
Poznámka
Houby můžeme použít i čerstvé. Pokrm můžeme dochutit ústřicovou omáčkou.