Chimichangas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chimichangas
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Chilli con carne | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Česnek sušený |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 špetka | Cukr krupice |
225 g | Fazole červené sterilované |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
225 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Chimichangas | |
6 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový |
100 ml | Omáčka Guacamole |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
90 g | Sýr Gouda 45% |
6 ks | Tortilla |
140 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 29,2mg |
Draslík | 594,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Chilli koření mleté, Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Kmín drcený, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Cibule, Rajčata, Sýr Gouda 45%, Tortilla, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový, Omáčka Guacamole, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chimichangas postup přípravy receptu:
1 | Tortily zabalíme do alobalu a nahřejeme asi 5 minut v troubě, aby změkly. |
2 | Chilli con carne si připravíme tak, že v hrnci rozpálíme olej a necháme maso orestovat, mícháme aby se nespeklo. Přidáme nakrájenou cibuli, posypeme kmínem, chili, oreganem, solí, pepřem, cukrem a vmícháme mouku a česnek. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání si 3 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme asi 30 minut. Červené fazole v konzervě přecedíme a přidáme k pokrmu. Zamícháme, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Do středu každé tortily dáme asi 2 lžíce směsi, ozdobíme salátem, cibulí a nastrouhaným sýrem. Přeložíme ze všech 4 stran, až vznikne balíček, ze kterého nemůže nápň unikat. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni smažíme nejprve složenou stranou dolů. Smažíme asi 3 minuty z každé strany, vyjmeme a necháme okapat. |
5 | Hotové balíčky polijeme omáčkou guacamole a zakapeme smetanou. Posypeme nasekanými rajčaty a ihned podáváme s rýží nebo salátem. |
Poznámka
Tento pokrm vyžaduje 6 pšeničných tortil, zakoupíme nebo uděláme domácí.