Štěrbákový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbákový krém
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14780 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 685,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Feferony, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Štěrbák zahradní, Šunka parmská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbákový krém postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nasekáme. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme brambory, po chvíli přilijeme vývar. Do polévky přidáme posekanou feferonku, pod pokličkou vše vaříme asi 20 minut. |
2 | Štěrbák omyjeme, 4 listy ponecháme na ozdobu a zbylé na hrubo nasekáme. Vložíme do polévky a rozmixujeme. Přilijeme smetanu, prohřejeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Šunku krájíme na nudličky a zavineme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme listy salátu a šunkovými závitky. Posypeme nasekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.