Churros a horká čokoláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Churros a horká čokoláda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14927 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Horká čokoláda | |
---|---|
200 g | Čokoláda hořká |
1000 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
Churros a horká čokoláda | |
0,3 kávová lžička | Cukr moučkový |
110 g | Cukr skořicový |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 160,7mg |
Draslík | 329,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka kukuřičná, Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Churros a horká čokoláda postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce se zesíleným dnem dáme máslo, mouku, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, moučkový cukr, sůl a 170 ml vody. Postavíme na mírný oheň a mícháme, dokud se nevytvoří těsto. Mícháme ještě 2 - 3 minuty, až se těsto nabalí na vařečku jako koule a nebude zanechávat na dně hrnce tenkou vrstvu. |
2 | Těsto přendáme do kuchyňského robotu, za chodu přidáme vejce. Nemixujeme moc dlouho, aby těsto nebylo příliš měkké. Hotové těsto přendáme do plnícího kornoutu s hubičkou ve tvaru hvězdičky o průměru 5 mm. |
3 | Ve větší pánvi rozpálíme olej na 180°C, do oleje vytlačujeme proužky těsta dlouhé 6 - 8 cm, vždy několik najednou. Jednou rukou můžeme těsto vytlačovat a druhou stříhat nůžkami. Churros smažíme asi 3 minuty, dokud nenaběhnou a nezískají zlatavou barvu. Jednou nebo dvakrát je obrátíme. Odkládáme na papírový ubrousek a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru. |
4 | Na čokoládu rozmícháme nejprve kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka na kašičku. Čokoládu a zbylé mléko dáme do rendlíku, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Přimícháme kašičku ze škrobu, šleháme dokud směs nezačne vřít. Odstavíme z ohně, dle chuti můžeme přisladit a ještě 1 minutu šleháme. Podáváme horké s churros. |
Poznámka
Servírujeme teplé.