Uzenkový salát gourmet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenkový salát gourmet
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14961 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
250 ml | Citronová šťáva |
300 g | Klobása - Čabajka |
250 g | Lilek |
1 ks | Okurka salátová |
125 ml | Olej rostlinný |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy nakládané |
1 hrst | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Okurka salátová, Olej rostlinný, Olivy nakládané, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenkový salát gourmet postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme. |
2 | Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme. |
3 | Všechny přísady promícháme v míse. |
4 | Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme. |
5 | Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci. |