Pikantní sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sekaná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15058 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
125 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
700 g | Maso mleté - mix |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 šálek | Petržel - nať |
100 g | Provensálské koření |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 910,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 223,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Olej olivový, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sekaná postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty. |
2 | Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut. |
3 | Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni. |
4 | Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut. |
5 | Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.