Vepřové kotlety s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s paprikami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
800 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 139,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme lžíci másla s olejem a kotlety opékáme z každé strany vždy 4 minuty. Vyjmeme je a udržujeme teplé. |
2 | Oloupané brambory opečeme na 2 lžících másla. Na zbylém másle necháme zesklovatět oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a opékáme asi 7 minut. Okořeníme rozmarýnem, osolíme a opepříme. |
3 | Kotlety s bramborami a paprikami upravíme na talíře a ozdobíme snítkou rozmarýnu a bazalkou. |