Tortillový koláč s chorizem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortillový koláč s chorizem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Koriandr čerstvý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
120 ml | Zakysaná smetana |
Tortillový koláč s chorizem | |
3 stroužek | Česnek |
300 ml | Créme fraiche |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
100 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Sýr Čedar |
12 ks | Tortilla |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 666,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Zakysaná smetana, Česnek, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Olej rostlinný, Oregano sušené, Skořice mletá, Sůl, Sýr Čedar, Tortilla, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový, Créme fraiche, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortillový koláč s chorizem postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé. |
2 | Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut. |
3 | Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme. |
4 | Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem. |
Poznámka
Do omáčky patří tomatillos v konzervě, můžeme použít konzervovaná rajčata.