Recept

Rajčatový vývar s nočky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15157

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 ks Estragon
1 špetka Muškátový oříšek
2 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
800 g Rajčata
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
100 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 9 g
32% Sodík 643 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rajčatový vývar s nočky postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.

2

Vývar uvedeme do varu s rajčaty, cibulí, estragonem, celým pepřem, bobkovým listem, solí a cukrem. Vaříme bez pokličky těsně pod bodem varu asi 1 hodinu a občas zamícháme.

3

Smícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný chléb, tvaroh, krupici, žloutek, sníh ušlehaný z bílků, sůl, pepř a špetku muškátu. Směs uložíme na 30 minut do chladničky.

4

Z tvarohové hmoty vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě asi 7 minut. Potom polévku přecedíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.

5

Při podáváním přidáme do polévky nočky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept